Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΑΠ, ΕΝΦΙΑ, ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΝ ΕΤΗ 2015

Σε ερωτηση συμπολιτισσας: "Αν φορολογηθουμε με βάση τεκμηριων διαβίωσης (ακινήτων) και εισόδημα που δεν ισοσταθμίζεται αντίστοιχα με τη αξία των ακινητων Θα φορολογηθουμε με τη κλίματα μισθωτων -συνταξιουχων με φορολογικο συντελεστη στη αντικειμενικη αξία του ακινήτου; Πιθανότατα ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί μέσω ενφια; "

Εγω απο την μερια μου ως Λογιστρια της απαντησα: 
καταρχας μπορει να φορολογηθουμε βαση αντικειμενικης αξιας ακινητων και εν μεσω τεκμηριων αλλα νομιζω οτι η κλιμακα των μισθωτων και συνταξιουχων ειναι αλλο πραγμα....δεν ειναι το ιδιο...αλλο το ενα και αλλο το αλλο.....ξεχωριστη κλιμακα και οσον αφορα για τον φορο μεσω ενφια αυτο θα ειναι μονο για αυτους που χρωστουν πολλα χρηματα στην εφορια.....και αυτος ο φορος ειναι ο λεγομενος ΦΑΠ ενω ο νεος ΕΝΦΙΑ θα εχει την ιδια ακριβως σημασια οπως ο ΦΑΠ!

μην μπερδευεστε οταν γινουν φορολογικες δηλωσεις θα υπαρχουν οδηγιες μεσω taxisnet αρκει να ξεχωρισετε το ενα απο το αλλο ξεχωριστη κλιμακα ειναι το καθενα απο αυτα!!!

Επισης οι φορολογικες δηλωσεις πανε συμφωνα με το ΑΦΜ και το Τaxisnet...οταν θα ενσωματωθουν σε αυτο το Ε1 και Ε2...τοτε θα πουμε οτι αρχιζει η φορολογικη δηλωση....

και οσον αφορα τα bonus που λενε οσοι κανουν τις φορολογικες δηλωσεις ενωριτερα σε αυτο δεν παυει να εχω τις επιφυλαξεις μου.....γιατι σαν πολλα πληρωσαμε και πληρωνουμε για φορους του 2013 και του 2014...για να μην μιλησω για χαρατσια και ΕΝΦΙΑ....που στην ουσια οπως αναρωτηθηκαμε και προβληματιστηκαν πολλοι και τι μας απαντησε το Υπουργειο....σε ερωτηση μας....!!!!

τα λεμε λιαν συντομως!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τίτλοι τέλους για τα βιβλιάρια αποταμίευσης των τραπεζών

Στόχος των τραπεζών μέχρι και το 2018 να εξοικονομήσουν κόστος και χρήμα δηλαδή να δίνεται η δυνατότητα να ενημερώνονται οι πολίτες μέσω διατραπεζικών συναλλαγών και μέσω ΑΤΜ και μέσω e-banking. Στους επόμενους μήνες αυτή η διάταξη των τραπεζών μπαίνει σε ισχύ.... Οπότε διαβάστε το παρακάτω link:  https://ergasianews.gr/2017/04/03/titli-telous-gia-ta-vivliaria-katatheseon/ Τα υπόλοιπα στην πορεία...

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ?? ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ..!

H Κυβέρνηση έχει όραμα για την ανάπτυξη της Ελλάδας.... ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ?? ΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ:  ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.... ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΔΕΝ...ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ!!!! ( ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE...) ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.... ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ....ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ...50 ΧΡΟΝΙΑ!  ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ....ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!

Αυξηση Φπα, ενοικιων, συντελεστη φορου κτλ κτλ....

Το τρίτο μνημόνιο εν μέσω ψήφισης νέων σκληρών μετρων απο την Κυβέρνηση προβλέπεται σε νεο Ενφια, αύξηση ΦΠΑ αύξηση συντελεστών φόρου αλλά και αύξηση εισοδήματος.... Σκληρά κι άδικα επώδυνα μετρα...για την εποχή! Και με τόση ανεργία περιμένει μια Κυβέρνηση να λυσει το πρόβλημα της.....είναι βαθιά νυχτωμενοι!!! Δυστυχώς στην Ελλάδα ξεμειναμε από Πολιτικούς που σκέφτονται στις επόμενες γενιές....αλλά γεμισαμε πολιτικαντες που σκέφτονται στις επόμενες εκλογές....και δυστυχως αυτή είναι ή αλήθεια.... Προσωπικά δεν με παιρνει να κάτσω στα επομενα χρόνια στην χώρα μου αλλα θα με αναγκάσει να μεταναστευσω εις εξωτερικο μεριά.....όπως και όλη η νεολαία...... επίσης!!!