τι είναι off-shore εταιρεια....μια πληρη αναλυση και τι ακριβως σημαινει...!!!

Οι off-shore εταιρειες ειναι κατα προτιμησην οι εταιρειες που καλυπτουν κατα καποιον τροπο τα περιουσιακα του καθενος με εικονικο τροπο...
δηλαδη καποιος που εχει μεγαλη περιουσια και δεν θελει να φαινεται επιλεγει εναν " οχυρανθρωπο" της επιλογης τους και της εμπιστοσυνης του που πλεον μπορει να μεταβιβασει τα περιουσιακα του ως νομιμη διαδικασια...
αυτο ομως εχει σαν συνεπεια να λειτουργει με αυτον τον τροπο καποιος σαν μετοχος για να μπορει να πληρωνει μικροτερο φορο....
γενικα οι off-shore εταιρειες ειναι πολυπλοκες και σιγουρα με τα σημερινα δεδομενα....δεν ειναι νομιμες...!!!!
θα μπορει να αναρωτηθει κανεις, μα καλα πως γινεται αλλους να τους φορολογουν και αυτους τους καλυπτει το κρατος?? ναι γινεται αυτο μονο απο εξυπνους ανθρωπους...δεν γνωριζω ομως ποση ισχυς εχει αυτο το κολπο αλλα σιγουρα δεν ειναι νομιμα....
Κανεις θα ελεγε σε αυτη την περιπτωση οτι πρεπει να λειτουργουν νομιμα...
και ειναι γεγονος οτι πανω κατω τα οικονομικου τυπου περιεχομενα..δεν εχουν ξεκαθαρη χροια!
γιατι ας μην ξεχναμε στην σημερινη εποχη οσον αφορα το χρημα που πλεον κινει τον ανθρωπο πολλα παιζωνται σε πολλες περιπτωσεις αυτο σημαινει οτι σε οποιαδηποτε περιπτωση θελει προσοχη...!!!
πλεονεκτήματα της off-shore εταιρειας:
 • Η γρήγορη σύσταση με χαμηλό κόστος, ελάχιστο απαιτούμενο εταιρικό κεφάλαιο και εξαιρετικά περιορισμένες διατυπώσεις δημοσιότητας.
 • Η πλήρης ανωνυμία των πραγματικών μετόχων.
 • Η δυνατότητα σύστασης της εταιρείας με έναν μόνο μέτοχο.
 • Ο σημαντικότερος από τους λόγους που οδηγεί κάποιον επενδυτή να συστήσει μια υπεράκτια εταιρεία είναι η αποφυγή των διατάξεων του φορολογικού δικαίου. Για τις υπεράκτιης εταιρείες δεν ισχύει το «πόθεν εσχες» και επίσης αυτές δεν επιβαρύνονται με τεκμήρια για την απόκτηση και την διατήρηση περιουσιακών στοιχείων, εφόσον βεβαίως έχει προβλεφθεί η αντίστοιχη εισαγωγή συναλλάγματος στο όνομα της υπεράκτιας εταιρείας. Με την χρήση των υπεράκτιων εταιρειών μπορεί επίσης να μειωθεί σημαντικά ή να αποφευχθεί εντελώς καταβολή φόρων που σχετίζονται με την μεταβίβαση και κατοχή περιουσιακών στοιχείων, όπως ο φόρος κληρονομιάς , ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, φόρος δωρεάς, γονικής παροχής και ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
 • Αποφυγή φόρου τόκων καταθέσεων και φόρου μερισμάτων.
 • Μη ύπαρξη συναλλαγματικών περιορισμών.
 • Τραπεζικό απόρρητο που προστατεύει από ελέγχους.
 • Παράκαμψη δεσμεύσεων από το κληρονομικό δίκαιο. Έτσι μπορεί να παρακάμψει κανείς τις διατάξεις περί της νόμιμης μοίρας αλλά και να χρησιμοποιήσει τα υπεράκτια μορφώματα για τον καθορισμό της κληρονομικής διαδοχής κατά την επιθυμία του διαθέτη.
 • Η δυνατότητα μεταφοράς κερδών από τις χώρες με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές σε δικαιοδοσίες με χαμηλή ή ανύπαρκτη φορολογία.
 • Αποφυγή εφαρμογής εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Για τις επιχειρήσεις που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν και να απασχολήσουν προσωπικό στο εξωτερικό , η δημιουργία μιας υπεράκτιας εταιρείας , απαλλάσσει πολλές φορές τον επιχειρηματία από κάθε υποχρέωση καταβολής εισφορών κοινωνικής ασφάλισης ή άλλων εργοδοτικών εισφορών.
 • Αποφυγή δεσμεύσεων ατομικής περιουσίας. Για τον σκοπό αυτό ιδρύεται μια υπεράκτια εταιρεία στην οποία μεταβιβάζεται ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής περιουσίας του ιδρυτή διασφαλίζοντας τον με αυτόν τον τρόπο από τη διεκδίκηση κάποιου ανικανοποίητου δανειστή.
 • Αποφυγή διεκδικήσεων συζύγων στην περίπτωση διαζυγίου.

μειονεκτήματα της off-shore εταιρειας:

 • Συνήθως απαγορέυεται στις υπεράκτιες εταιρείες η διεξαγωγή εργασιών ή τη διατήρηση των εργαζομένων στην δικαιοδοσία εντός της οποίας συστάθηκαν αν και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στη δικαιοδοσία, στην οποία εντάσσονται και στο είδος της εταιρείας.
 • Για κανονιστικούς λόγους, συχνά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με το είδος της επιχείρησης, που μία υπεράκτια εταιρεία μπορεί να ασκεί ,χωρίς την ανάγκη για κάποια άδεια. Στην πράξη αυτό δεν είναι διαφορετικό από το εγχώριο εμπόριο, εφόσον η πλειοψηφία των τραπεζών έχουν υπεράκτιες δραστηριότητες και η πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών του κόσμου είναι υπεράκτιες εταιρείες εξαρτημένης ασφάλισης.
 • Η δέουσα επιμέλεια σε έγκριτα υπεράκτια κέντρα τείνει να είναι πιο αυστηρή από τις περισσότερες εγχώριες περιοχές. Για παράδειγμα, για να ανοίξει κάποιος τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα μιας υπεράκτιας εταιρείας, ώστε να συμμορφώνεται με τους σχετικούς κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος, η τράπεζα θα απαιτεί κατά κανόνα τα έγγραφα επαλήθευσης της ταυτότητας από τους υπογράφοντες στο λογαριασμό και μπορεί να απαιτεί μία ή περισσότερες επαγγελματικές συστατικές επιστολές από έναν πληρεξούσιο, ένα λογιστή ή ακομά και έναν τραπεζίτη που θα τον γνωρίζει
 • Ορισμένες χώρες έχουν νομοθεσία κατά του φορολογικού παραδείσου που καθιστά δύσκολη τη διεξαγωγή των εργασιών στις χώρες αυτές κατά τη χρησιμοποίηση μιας υπεράκτιας εταιρείας.
 • Σε περίπτωση που ο μέτοχος της υπεράκτιας εταιρείας πεθάνει, είναι συνήθως απαραίτητο να έχει τη διαθήκη του εισηγμένη προς επικύρωση στην υπεράκτια δικαιοδοσία, η οποία μπορεί να προσθέσει στο κόστος, την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία κατά τη διαχείριση περιουσίας του θανόντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μεταναστευση και αξιοποιηση επιχειρηματικοτητας στην Ελλαδα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Φόροι, φόροι και πάλι φόροι...